sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Varsanäyttelyssä.
No huhhuh...kyllä se on tämä hevosurheilu kaikissa olomuodoissaan aikamoista touhua. Kokonaista kaksi näyttelyä takana mutta sanoisin, että suuri vitsihän tämä on arvostelutilaisuutena. Väittää kattojärjestö mitä lystää, mutta et sinä vaan voi saada hevosellesi puolueetonta arostelua jos arvostelevat tuomarit tietävät arvosteltavan hevosen nimen ja taustat.
Mutta tulipahan taas käytyä, ja hyvää kokemusta varsalle siitä että edelleen on muutakin elämää kuin tämä peräkorpi kotona... Pikkuisen tuo oli paikan päällä hermostunut eikä koko päivän aikana ottanut yhtä ainutta rentoa askelta. Lisäksi paikallaan seisominen on tuolle niitä haastavimpia tehtäviä elämässä ja myös näytti sen. Heili kun on tottunut siihen että ollaan aitauksessa/tallissa ja rentoillaan, tai tehdään konkreettisesti töitä (mikä ei kylläkään tarkoita päättömänä sinkoilemista pitkin kankaita).
Näytelmä-urakka alkoi eilen illalla varsin lupaavissa merkeissä: varsaa puunatessa ja kiillotellessa tuo onnistui korkkaamaan valjastuspaikan kynnykseen kenkänsä. Lauantai-ilta. Hmm. No eipä kannata vaivautua soittelemaan kengittäjiä läpi josko joku viitsisi tulla lyömään kengän takaisin paikalleen. Kait sieltä raviradalta löytyy joku joka saa kengän oikaistua ja paikalleen? No ei löytynyt. Sitten vielä soittamaan vakkarikengittäjälle hevonkuuseen jotta viitsisitsäkehtaisitsä tulla käymään raviradalla puolentunnin varoitusajalla? Yllättäen järjestely onnistui ja ihan viimeisellä kellonlyömällä ennen arvosteluun menoa oli tehty jonkin sortin kengän paikalleenlyömisen ennätyslukemat, ja vain pienen tupinan säestyksellä.
Itse arvostelutilaisuus meni miten meni. Suuria odotuksia ei ollut, mutta en minä nyt ihan nuin paskaa tulosta jalkojen ja liikkeitten osalta odottanut. Vain 6 pistettä molemmista osa-alueista? Pitihän tässä kohtaa nyt nauraa? Liikkeiden osalta todettiin tuomaristossa että takaliikkeet lyhyet ja jäykät. Siis häh..? No, ei se ilmeisesti ollut ihan nappisuoritus ja pikkuisen otsa rypyssä vein hevosen valjastuskatokselle odottelemaan jatkoa, ja mietin että olenko näin puusilmä etten ole huomannut hevosen kipeytyneen ajosta? Sitten alkoi selän takana käydä lorotus ja selvisi se lyhyen ja jäykän askeleen syy. Kuka sitä armottomassa kusihädässä pystyy kovin irtonaisia liikkeitä esittelemään? ;D

Hetki ennen sirkusloikkaa...

Ja tässäpä vielä tämä arvostelu:

Kajaani 29.9.2013 E.V. Hayley
TYYPPI: Erittäin hyvä,  9.
RUNKO: Suhteellinen runko, pitkä kaula, korkea säkä, korkea hännäntyvi, hyvät reisilihakset, 9.
JALAT: Etujalat väljäasentoiset, löysät takapolvet, kaikissa jaloissa pitkät vuohiset, takajaloissa pystyt, 6.
KAVIOT: Hyväsarveiset kaviot, 8.
KÄYNTI: Ej väljä, tj ahtaanlainen jäykkä lyhyt, 6.
RAVI: Ej väljä, tj väljenee, jäykkä ravi, 6.
HUOM. 2mm yläpurenta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti